Bildlära med Stefan F Lindberg

Idag har vi bildlära med fotografen och föreläsaren Stefan F Lindberg. Vi går igenom bildens uppbyggnad, bildanalys, bildinnehåll, genrer inom fotografier och hur de kan användas till olika ändamål. Under eftermiddagen kommer vi att få en uppgift att lösa. En mycket intressant dag med en bra föreläsare!

En tidig våffeldag med pingisturnering

I tisdags hade vi klassmöte angående resan och hur vi ska få ihop pengar. Flera bra förslag togs upp och vissa av dem ska vi arbeta vidare med. Vad det är för projekt avslöjar vi inte än... Idag fortsättet vi diskussionen med ett lunchmöte.

Efter klassmötet var vi några i klassen som följde med Petter hem där vi körde våffelhysteri (Kungsvåfflor från Kungsörnen rekommenderas!) och seriösa pingisturneringar i olika former. Ett mycket trevligt spontant häng som vi gärna ser mer utav!Våffelgräddning och svalstation på galler hos Petter.

Folkets röst i 48h

Torsdag 17 mars var det vernissage för 48hbidragen. Då visades alla bidrag upp och folkets röst delades ut. Då fick alla som kom på vernissagen möjlighet att lägga en röst på sin favorit. Förstaplatsen knep årets vinnare, som juryn utnämnt. På andraplats kom Josefine Eriksson i vår klass som ställde upp som copy i tävlingen. Hon samarbetade med Simon Dobrzynski (AD) från Forsbergs och Fabian af Ekenstam (Strateg) från Berghs.

Deras bidrag såg ut såhär:Grattis Josefin till ett riktigt snyggt bidrag och till andraplatsen i folkets röster!

48h - Reklamtävling för och av studenter

48h är en stor reklamtävling som skapas av studenter för studenter. För att få delta måste man studera på eftergymnasial nivå inom ämnet reklam. Man anmäler sig som strateg, copy eller art director och delas in i lag med personer från andra skolor. Vi hade många deltagare med från vår klass ur varje kategori.

Tävlingen går ut på att man skapar en printannons för en ideel oraganisation. Iår var organisationen RBU, Riksförbundet för rörelsehandikappade barn och ungdomar. Nytt för iår var även att man kunde (denna del var frivillig) göra en digital lösning som komplement till printannonsen.

Petter Magnusson från klassen var med och anordnade tävlingen. Han gjorde bland annat 48h:s fantastiska hemsida. Han peppade oss alla att vara med :)

Under 48h var vi många som slet med innovativa idéer, snygga designlösningar och smarta copys. Det hela avslutades med en stor fest på Under bron där vinnare inom samtliga kateogrier utsågs. Sophie Hartmann i vår klass vann den digitala kategorin med smartphone och touchpadappen "Wheelchair derby".

Juryn motivering löd: "Den strategiska utgångspunkten var att skapa glädje, medkänsla och hoppfullhet kring RBU som organisation. Man ska helt enkelt kunna ha kul samtidigt som man stödjer och samlar in pengar till RBU. Här enas sponsorer, rörelsehindrade, vuxna och barn i det som barn älskar allre mest - att leka. Och leken heter "Wheelchair Derby".

Lina Stensjö (strateg), Niklaz Lönnqvist (AD) och Sophie Hartmann (Copy) är glada vinnare på lördagkvällen.

Grafiska Projektledarprogrammet 2012

Hej!

Denna blogg kommer att följa Grafiska projektledarprogrammet 2010-2012. Vi började studera tillsammans i höstas och kommer att hänga ihop drygt ett år till. I höst kommer vi att göra en studieresa till London och det är därför den här bloggen skapades.

Här kommer du kunna följa hur vi planerar resan och hur vi samlar in pengar till den. Självklart kommer vi att fylla på med en hel del andra roligheter också ;)

Om du är intresserad av att läsa lite mer om programmet så hittar du det på instutionens hemsida.

Välkommen till min nya blogg!