Designprojekt

I torsdags förra veckan startade vi en ny kurs, designprojekt. Vi ska i grupper om 3 formge en bok inom nischen fälthandbok.

Vår första uppgift handlar om det påhittade bokförlaget som ska få en logga med grafisk profil, färgschema och moodbord. Vi ska även jämföra vårt bokförlag med andra konkurrerande bolag på marknaden.

Imorgon har vi vår första handledning, och delredovisning blir veckan efter. Under dagen har flertal av oss i klassen suttit och skissat på loggor, moodboards och gjort research inför morgondagen. Självklart hoppas vi på positiv feedback!

En till affisch

Jag visste att jag hade sett Sandras affisch på hennes blogg!

NY DESIGN

Fashionweek
Dzenita

Jag har suttit under morgonen och skapat en lite roligare design till bloggen. Tryck
på F5 för att få det rätt och om det fortfarande se konstigt ut skriv en kommentar om
vad som är fel och vilken webbläsare ni använder så att jag kan lösa problemet. Ovan
ser ni affischen jag skapade och som ni fått se en liten glimt av i tidigare inlägg. Vi ska
försöka få upp fler bidrag.

PS. Det är något med menyn som krånglar, en bugg i systemet hos blogg.se. De tolkar länken
och lägger till ett ord vilket blir helt fel. Så nu vet ni det! Det löser sig säkert till slut.

Bilder från affischpresentationen

Jag sitter och redigerar bilderna jag tog under affischpresentationen och kände att jag måste dela med mig av dem! Hela förmiddagen var väldigt intressant och rolig. Att få se och höra hur alla tänkt när de skapat affischerna var superskoj och det är häftigt att se hur samma ämnen kan resultera i så olika affischer! Det tycker jag tyder på en stor kreativitet och fantasi i klassen.

Affischerna hängdes upp på whiteboarden:


Klassen fick studera allas affischer:Sandra och Emilie spanar in bidragenTijs Bonekamp från Hollande hjälpte till att sätta upp de sista affischerna

Affischer!

Det här är bara två av alla fantastiska bidrag.
Får vi möjlighet lägger vi gärna upp fler!
Nu går GI:1 på helg och laddar batterierna för nästa veckas
utmaningar, till exempel en tentamen i Grafisk Design!
Trevlig helg!Sophie Hartmann                                      Anna Helin

Presentation av affishprojektet

I skrivande stund är vi mitt inne i presentationerna av våra affischer! Tijs Bonekamp och Eva Wilsson håller diskussionen om affischerna utifrån John Meadas bok The Laws of Simplicity och Tjis föreläsning i måndags.

Diskussion om arkitektturaffischerna som handlar om en föreläsning av Rem Koolhaas.

Affischtillverkning på hög nivå!

I denna stund arbetar vi flitigt med att skapa den typografiska affischen där vi har fått handledning av Eva Wilson samt Tijs Bonekamp från Holland. Vi har smygkikat lite på bidragen och det ser extremt lovande ut! Det ska bli intressant på fredag då vi äntligen får presentera våra verk.

Uppgiften handlar som sagt om att göra en typografisk affisch där vi endast använder Helvetica som typsnitt. Vi har fått välja mellan tre färdiga texter, men sedan är det helt upp till varje enskilds fantasi!

Helveticafilmen

På eftermiddagen ska vi få se Helveticafilmen, en film om typografi och grafisk design. Filmen förklarar hur typografi påverkar vårt liv och innehåller intervjuer med många kända typografer. Den ger oss även en historisk överblick.

Så här ser trailern ut:

Föreläsning med Tijs Bonekamp

Hej!

Idag har vi heldag i skolan. Nu på förmiddagen har vi föreläsning med en holländsk designer, Tijs Bonekamp, som går igenom hur man ska arbeta med färger på skärm och i tryck.

Bonekamp arbetar på den holländska designbyrån Buro Met och arbetar med nytänkande design och 100%iga CMYKfärger. Vår studierektor Eva Wilson har arbetat med Tijs Bonekamp i Amsterdam och tack vare henne får vi möjligheten att lyssna på Bonekamp.

I samband med denna föreläsning, och boken The Laws of Simplicity kommer vi att göra en typografisk affish som ska utgå från typsnittet Helvetica. Vi måste kunna argumentera för alla våra designbeslut. Resultaten kommer att redovisas på fredag och självklart kommer några av affisherna upp på bloggen!